maanantai 11. tammikuuta 2016

Henkisyyttä työpaikoille

Henkisyyden tarve on noussut esiin myös perinteisen terveydenhoidon alalla. Viimeisen kymmenen vuoden aikana on kursseilleni ollut ja vastaanotollani käynyt yhä enemmän terveydenhuollon henkilökuntaa. Sairaanhoitajia, psykologeja, psykoterapeutteja, lähihoitajia, lääkäreitäkin. On huomattu, ettei perinteinen ajattelu- ja hoitotapa ihmisten auttamiseksi aina riitä. Halutaan auttaa laaja-alaisemmin. Ihmisten mielen- ja kehon ongelmat ovat muuttuneet ihmiskunnan henkisen kasvusuunnan mukaisesti. Etsitään enemmän henkisiä tarkoituksia ja merkityksiä. On ollut ilo huomata tämä suunta!

Näin hoitamisen keinotkin joutuvat hakeutumaan yhä enemmän henkiselle puolelle. Työtilanteiden suurempi kuormitus ja siitä seuraavat ongelmat (kiusaaminen, burnout, masennus jne.) ovat myös lisääntyneet. Toisaalta ihmiset ovat alkaneet, enemmän kuin koskaan, elää  (vapaaehtoisesti) henkisen polkunsa mukaisesti. Kiinnostus henkisiä asioita kohtaan on kasvanut valtavasti oman näkijän työni (16 vuoden) aikana. Jopa perinteisten johtamistaitojen tilalle on tullut uudenlainen, ihmisläheisempi muoto. Auktoriteettien aika alkaa olla ohi, elämme nyt yhteisöllisyyden ja yhteistyön feminiinisessä voimassa. Tämä on ehdottomasti paras tapa saada parannusta asioihin :)

Yksi useimmin keskustelun aiheena olevista teemoista on kuinka saada henkisyys mukaan työhön ja työpaikan tilanteisiin. Sillä ratkeaisi moni haaste!
Parhaiten työpaikkojen ja -tilanteiden energiaa voi muuttaa muuttamalla omaa suhtautumistaan rakkaudellisemmaksi ja alkamalla kanavoida parantavaa energiaa sekä pyytämään enkelien ohjausta työpaikalle.

Sinäkin voit olla enkelien lähettäjä ja kanava, joka palvelee koko työyhteisöä ja sen ilmapiiriä. Jostain se muutoskin aina alkaa. Jokaisen panos on merkityksellinen. Tässä on tärkeää tehdä pyyteettömiä pyyntöjä esim. "sitä mitä eniten tarvitaan" ja "mikä on tarkoituksenmukaisinta", näin siis kunnioittaen työkavereiden vapaata tahtoa.
Muutos lähtee omasta toiminnasta - hyvä lisää hyvää, rakkaus rakkautta, ilo iloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti